Green League

🌱Vă prezentăm primul proiect by LSMDB & UMFCD, creat cu gândul la mediul înconjurător!🌍

🌿Green League a luat viață din dorința de a lua o inițiativă asupra problemelor care sunt din ce în ce mai vizibile. În fiecare lună cei aproximativ 1.500 de studenți din căminele UMF generează cantități enorme de gunoi. O parte din acest gunoi poate fi gestionat într-un mod inteligent prin colectarea selectivă, urmată de reciclarea lui. Prin acest proiect pilot ne propunem să atragem atenția asupra importanței colectării selective a deșeurilor din căminele studențești care aparțin de UMF Carol Davila. Proiectul se adresează studenților care locuiesc în căminele: A2, B1, B2, E, U1-U6 și vom încerca să îi stimulăm pe aceștia să se implice pentru a determina o schimbare.

Proiectul propriu-zis este structurat în 2 competiții. Pentru prima competiție, ne vom întâlni cu participanții pe data de 9.03.2021 pe Zoom, unde după o scurtă prezentare vom începe un quizz interactiv pe Menti. Întrebările vor avea ca subiect procesul de reciclare și materialele reciclabile. 🌱 Următorul joc va fi o competiție individuală de reciclat hârtie, aluminiu și plastic, fiecare dintre acestea având câte un punctaj. Competiția de reciclat se va încheia pe data de 14, iar toate deșeurile vor fi strânse și reciclate în aceași zi între orele 10-18 în spatele căminului U1, unde se află sediul LSMDB. Ambele competiții vor fi premiate în felul următor: pentru prima competiție premiul va fi o cameră video sport, iar pentru a doua competiție premiul va fi o carte de rezidențiat specifică facultății câștigătorului. Pe lângă asta, mai strângem informații despre interesul studenților față de reciclare printr-un formular.

Scopul acestui proiect este acela de a îmbunătăți calitatea vieți studenților, iar în funcție de rezultate ne dorim să devină un proiect anual.

Orice demers care are în atenția lui probleme studențeşti trebuie susținut de cât mai mulți studenți!🙌🏼Le mulțumim celor de la Societatea Studenților în Medicină din București (SSMB)💉 şi SSFB – Societatea Studenţilor în Farmacie Bucureşti💊 că sunt alături de LSMDB🦷 în acest proiect important pentru noi și desigur pentru mediul înconjurător!♻️🌍

Le mulțumim și partenerilor noștri de la REICLETA care ne vor ajuta să strângem gunoiul și să îl dăm mai departe spre reciclare.

Au fost 2 săptămâni în care am învățat, am reciclat și toți am avut de câștigat, dar mai ales căștigătoarele quizz-ului și concursului de reciclare!🎉

34 de participanți la jocurile noastre și peste 300 de studenți care au completat formularul! Am strâns 140kg de deşeuri și am salvat 2 arbori maturi de la tăiere plus mediul înconjurător de 397kg C02, care nu au mai fost emise în atmosferă! Am luat măsuri pentru protejarea mediului și toate materialele colectate au fost reciclate cu ajutorul celor de la RECICLETA! 👏🏼🌍

Rezultatul acestui demers va fi prezentat conducerii UMF pentru a le arăta că studenții din cămine sunt interesați de reciclarea gunoiului şi impactul pe care acest lucru îl are asupra mediului. Suntem încrezători că această inițiativă se va bucura de succes şi se vor lua măsurile potrivite!