­čî▒ V─â prezent─âm primul proiect by LSMDB & UMFCD, creat cu g├óndul la mediul ├«nconjur─âtor! ­čîŹ

­čî┐ Green League a luat via╚Ť─â din dorin╚Ťa de a lua o ini╚Ťiativ─â asupra problemelor care sunt din ce ├«n ce mai vizibile. ├Än fiecare lun─â cei aproximativ 1.500 de studen╚Ťi din c─âminele UMF genereaz─â cantit─â╚Ťi enorme de gunoi. O parte din acest gunoi poate fi gestionat ├«ntr-un mod inteligent prin colectarea selectiv─â, urmat─â de reciclarea lui. Prin acest proiect pilot ne propunem s─â atragem aten╚Ťia asupra importan╚Ťei colect─ârii selective a de╚Öeurilor din c─âminele studen╚Ťe╚Öti care apar╚Ťin de UMF Carol Davila. Proiectul se adreseaz─â┬á at├ót studen╚Ťilor care locuiesc ├«n c─âminele: A2, B1, B2, E, U1-U6, c├ót ╚Öi pentru cei care locuiesc independent ╚Öi vom ├«ncerca s─â ├«i stimul─âm pe ace╚Ötia s─â se implice pentru a determina o schimbare.

Proiectul propriu-zis este structurat ├«n 2 competi╚Ťii. Pentru prima competi╚Ťie, ne vom ├«nt├ólni cu participan╚Ťii pe data de 09.03.2021 pe Zoom, unde dup─â o scurt─â prezentare vom ├«ncepe un quizz interactiv pe Menti. ├Äntreb─ârile vor avea ca subiect procesul de reciclare ╚Öi materialele reciclabile. ­čî▒ Urm─âtorul joc va fi o competi╚Ťie individual─â de reciclat h├órtie, aluminiu ╚Öi plastic, fiecare dintre acestea av├ónd c├óte un punctaj. Competi╚Ťia de reciclat se va ├«ncheia pe data de 14, iar toate de╚Öeurile vor fi str├ónse ╚Öi reciclate ├«n aceea╚Öi zi ├«ntre orele 10:00-18:00 ├«n spatele c─âminului U1, unde se afl─â sediul LSMDB. Ambele competi╚Ťii vor fi premiate ├«n felul urm─âtor: pentru prima competi╚Ťie premiul va fi o camer─â video sport, iar pentru a doua competi╚Ťie premiul va fi o carte de reziden╚Ťiat specific─â facult─â╚Ťii c├ó╚Ötig─âtorului. Pe l├óng─â asta, mai str├óngem informa╚Ťii despre interesul studen╚Ťilor fa╚Ť─â de reciclare printr-un formular.

Scopul acestui proiect este acela de a ├«mbun─ât─â╚Ťi calitatea vie╚Ťi studen╚Ťilor, iar ├«n func╚Ťie de rezultate ne dorim s─â devin─â un proiect anual.

Orice demers care are ├«n aten╚Ťia lui probleme studen╚Ťe╚Öti trebuie sus╚Ťinut de c├ót mai mul╚Ťi studen╚Ťi! ­čÖî­čĆ╝ Le mul╚Ťumim celor de la Societatea Studen╚Ťilor ├«n Medicin─â din Bucure╚Öti (SSMB) ­čĺë ┼či SSFB ÔÇô Societatea Studen╚Ťilor ├«n Farmacie Bucure╚Öti ­čĺŐ c─â sunt al─âturi de LSMDB ­čŽĚ ├«n acest proiect important pentru noi ╚Öi desigur pentru mediul ├«nconjur─âtor! ÔÖ╗´ŞĆ­čîŹ

Le mul╚Ťumim ╚Öi partenerilor no╚Ötri de la REICLETA care ne vor ajuta s─â str├óngem gunoiul ╚Öi s─â ├«l d─âm mai departe spre reciclare.

34 de participan╚Ťi la jocurile noastre ╚Öi peste 300 de studen╚Ťi care au completat formularul! Am str├óns 140kg de de╚Öeuri ╚Öi am salvat 2 arbori maturi de la t─âiere plus mediul ├«nconjur─âtor de 397kg C02, care nu au mai fost emise ├«n atmosfer─â! Am luat m─âsuri pentru protejarea mediului ╚Öi toate materialele colectate au fost reciclate cu ajutorul celor de la RECICLETA! ­čĹĆ­čĆ╝­čîŹ

Rezultatul acestui demers va fi prezentat conducerii UMF pentru a le ar─âta c─â studen╚Ťii din c─âmine sunt interesa╚Ťi de reciclarea gunoiului ┼či impactul pe care acest lucru ├«l are asupra mediului. Suntem ├«ncrez─âtori c─â aceast─â ini╚Ťiativ─â se va bucura de succes ┼či se vor lua m─âsurile potrivite!

Ce recicl─âm?

­čŚ×┬áH├éRTIE ÔÇô de birou, pliante, agende, c─âr╚Ťi, documente, caiete, h├órtie lucioas─â (de la pliante promo╚Ťionale), documente confiden╚Ťiale m─ârun╚Ťite prin tocare.

 

­čôŽ┬áCARTON ÔÇô pliant f─âr─â scotch sau alte folii/ inser╚Ťii, uscat, necontaminat cu lichide sau alte substan╚Ťe. Colect─âm capacul necontaminat de la cutia de pizza. V─â rug─âm s─â ├«l deta╚Öa╚Ťi cu grij─â de restul cutiei!

 

­čžâ┬áPETO1 ÔÇô b─âuturi (golite, presate), cu cap; capacele de la sticlele de plastic.

 

­čôü┬áHDPE, LDPE ÔÇô plicuri de plastic curier.

 

­čž╝┬áHDPEO2 ÔÇô recipiente plastic de la detergen╚Ťi casnici ╚Öi cosmetice (golite, preste); t─âvi╚Ťele de legume ╚Öi fructe.

 

­čÄŤ┬áCUTII DE METAL & CONSERVE PENTRU ALIMENTE (cl─âtite ╚Öi presate).

 

­čąĄ┬áDOZE DE ALUMINIU B─éUTURI (presate).

 

ÔÜź LDPEO4 (shrink film) ÔÇô folie bax sau pentru componente.

 

ÔÜź FOLIE PLASTIC BULE.

RECICLETA-UMF
X