Asociații

LSMDB

LSMDB este membru fondator al Federației Asociațiilor Studenților în Medicină Dentară din România. Echipa LSMDB a avut onoarea de a colabora strâns cu Facultatea de Medicină Dentară din cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” București, cu Uniunea Națională a Asociațiilor Stomatologice, cu Societatea Română de Stomatologie, cu Asociația Română de Endodonţie şi bucurându-se de sprijinul acestora.

FSMDR

Federaţia Asociaţiilor Studenţilor la Medicină Dentară din România (FSMDR) îşi desfăşoară activitatea în scopul apărării intereselor studenţilor în medicină dentara şi susţinerea nevoilor acestora în domeniile ştiinţific, cultural, social, civic, educaţie medicală şi sănătate publică. Unele dintre scopurile principale FSMDR sunt facilitarea accesului studenţilor în medicină dentara la informaţii de interes general şi profesional. responsabilizarea populaţiei în vederea îmbunătăţirii stării de sănătate proprii şi facilitarea comunicării între studenţii la medicină dentară şi mediul academic universitar.

USR

Uniunea Studenților din România ( USR) este o organizație umbrelă, la nivel național, care include peste 100 de asociații studențești și de tineret din 20 de centre universitare. Scopul federației este acela de a reprezenta, promova și apăra drepturile studenților, în raport cu actorii relevanți la nivel național, în special cu Ministerul Educației Naționale, Ministerul Tineretului și Sportului, Parlamentul, Guvernul, Președinția României, precum și Municipalități și Universități. În 12 ani de existență, Uniunea a dezvoltat o serie proiecte anuale cu impact național, devenite evenimente de referință în rândul studenților: Festivalul UNIFEST, Congresul Studenților din România, USR Summer Camp, Academia de Training, Gala Studentului, Academia Studențească de Folk și Muzici Bune. Zeci de mii de studenți au fost beneficiarii direcți sau indirecți ai acestor programe și proiecte, menite să contribuie la dezvoltarea lor personală.

EDSA

European Dental Students’ Association (EDSA) a fost înființată în 1988 și reprezintă în prezent peste 70 000 de studenți din 182 de facultăţi de medicina dentră din 30 de țări diferite. EDSA este o organizație non-profit și independentă care este deschisă tuturor asociațiilor studențești dentare locale sau naționale din regiunea europeană, care își propune să exprime opiniile studenților asupra aspectelor educaționale, profesionale și sociale ale stomatologiei. Unul dintre cele mai populare proiecte ale acestei asociaţii este European Visiting Program (EVP), ce le permite studenţilor să viziteze alte facultăți de specialitate pentru câteva zile sau săptămâni, în scop educațional.

IADS

International Association of Dental Students (IADS) este o organizație non-guvernamentală, înființată în 1951, care reprezintă studenții facultăților de medicina dentară din aproximativ 60 de țări din întreaga lume. Această asociație și-a construit fundațiile și obiectivele pentru a servi și a îndeplini nevoile studenților de dezvoltare educațională, iar în ultimele decenii a reușit să creeze cu succes proiecte internaționale în acest scop.
X